MarketingFacts

Inhoud syndiceren Marketingfacts
Marketingfacts.nl is een van de meest populaire marketing weblogs in Nederland. Feiten en cijfers over interactieve digitale marketing worden afgewisseld met luchtige onderwerpen.
Bijgewerkt: 7 uren 56 min geleden

Geld verbranden kunnen we allemaal!

vr, 12/03/2021 - 15:00

Voor marketeers in B2B is LinkedIn natuurlijk een heerlijke speeltuin om je doelgroepen te vinden, concurrenten te volgen en trends binnen en buiten je branche te herkennen. En als je regelmatig op LinkedIn vertoeft, zie ook jij vast een aantal promoted posts voorbijkomen. Soms trekken ze je aandacht, sluit het aan op je vakgebied of branche, maar even zo vaak mis ik volledig de relevantie met mij of mijn zakelijke beslommeringen. Het verbaast mij hierbij vooral hoe slecht veel B2B-marketeers zijn in het targetten van de juiste doelgroep met een specifieke boodschap die aansluit op de lezer. Kom op vakgenoten, dat kan toch een stuk beter!


Lees meer over: Geld verbranden kunnen we allemaal!.

Moet ik mijn teksten aanpassen op de Belgische website? #spon

vr, 12/03/2021 - 14:59

Wist je dat 95 procent van de Nederlandse bedrijven die actief worden op de Belgische markt een copy-paste strategie en website voeren? En dat zij hier heel wat kansen laten liggen? Eric Lippens kan het weten, hij vraagt elk kwartaal aan 100 Belgen hoe Nederlandse bedrijven zaken met hen zouden moeten doen. Daarmee helpt hij ondernemingen om typische 'Nederlandse fouten' te vermijden. Lezers kunnen prangende vragen insturen die hij hier zal beantwoorden. Dit keer: Moet ik mijn teksten aanpassen op de Belgische website?


Lees meer over: Moet ik mijn teksten aanpassen op de Belgische website? #spon.

Het draait om je data, het gáát om je klant

vr, 12/03/2021 - 11:00

Gegevens van klanten verzamelen is relatief eenvoudig. Die gegevens goed ontsluiten lastiger, maar tegenwoordig steeds beter te doen. Ze zo gebruiken dat je klant er ook echt iets mee opschiet, via bijvoorbeeld marketing of proces automation, is nog steeds een enorme uitdaging. En dat levert dan weer heel veel leermomenten en discussies op. Maar ook voordelen voor iedereen.


Lees meer over: Het draait om je data, het gáát om je klant.

Kan je nog wel een commercial plaatsen op het SBS van mevrouw Meiland?

vr, 12/03/2021 - 08:00

Afgelopen week zag ik een verhaal over de grote Vlaamse schilder Rubens die de meesten zullen kennen van zijn vrouwenfiguren. Rubens geniet in België ongeveer dezelfde status als Rembrandt in Nederland. Ik weet niet meer waar ik het zag of las maar er was een ding dat bij mij bleef hangen. De 53 jarige Rubens trouwde met een 16 jarige vrouw met wie hij vijf kinderen kreeg. Ik moest er onwillekeurig aan denken toen ik deze week de ophef over mevrouw Meiland meekreeg.


Lees meer over: Kan je nog wel een commercial plaatsen op het SBS van mevrouw Meiland?.

First-party data: Veelbelovende strategie, zonder businesscase lastig voor elkaar te krijgen

do, 12/02/2021 - 15:00

In een drieluik beschrijf ik drie verschillende strategieën voor het post-third party cookie-tijdperk, die interessant zijn voor marketeers die worstelen met het (her)inrichten van hun online advertising en personalisatie. Deel 1: first party data.


Lees meer over: First-party data: Veelbelovende strategie, zonder businesscase lastig voor elkaar te krijgen.

Maak impact met de juiste kennis & skills voor jouw organisatie of team #spon

do, 12/02/2021 - 14:59

De ontwikkelingen binnen digitale marketing gaan hard. Dit zorgt voor kansen, maar stelt marketeers en organisaties ook voor uitdagingen. Hoe zorg je dat je de juiste kennis en skills in huis hebt? Zeker als je minder afhankelijk wil zijn van externa bureaus en in-housing hoog op de agenda staat. 


Lees meer over: Maak impact met de juiste kennis & skills voor jouw organisatie of team #spon.

Data driven marketeers met geen mogelijkheid te vinden

do, 12/02/2021 - 11:00

Niet de techniek, maar de juiste mensen met de juiste skillset om chocola te maken van de verschillende datastromen is volgens recent DDMA-onderzoek de grootste uitdaging voor data-driven marketing. Het onderzoek onder 140 respondenten laat een operationalisatie van het begrip “data driven” achterwege, wat het lastig maakt om gewicht te leggen op de uitkomsten.        


Lees meer over: Data driven marketeers met geen mogelijkheid te vinden.

Alphabet, Meta en Amazon pakken de helft van de 1 biljoen-advertentiemarkt in 2025

do, 12/02/2021 - 10:59

De wereldwijde advertentiemarkt heeft de impact van COVID-19 tot dusver goeddeels doorstaan ​​en ligt op koers om in 2025 de 1 biljoen dollar (880 miljard euro) aan te tikken. Volgens de opstellers van het Global Advertising Trends-rapport van WARC Data zal meer dan de helft van dat bedrag naar slechts drie bedrijven vloeien: Alphabet, Meta en Amazon.


Lees meer over: Alphabet, Meta en Amazon pakken de helft van de 1 biljoen-advertentiemarkt in 2025.

Durf te twijfelen

do, 12/02/2021 - 08:00

Ik maak mij zorgen over de vooruitgang van ons vak. Publicaties als 'TV is dead', gevolgd door de reactie 'six reasons why TV is not dead', leiden maar zelden tot consensus of inzichten gericht op vooruitgang van ons vak. Integendeel, ik zie vooral verharding in standpunten, met weinig ruimte voor nuance of twijfels. Voor de verdere professionalisering van ons vak is twijfel juist nodig. Twijfel prikkelt nieuwsgierigheid. Twijfel leidt tot vragen, tot hypothesen, tot onderzoek en discussies waarmee de fundamenten van ons vak worden versterkt.


Lees meer over: Durf te twijfelen.

ReclameReview: IZZ hoopt dat zorgmedewerkers ook goed voor zichzelf zorgen

wo, 12/01/2021 - 15:17

Het seizoen van de zorgverzekeringen is in volle gang. Ook IZZ, de zorgverzekeraar speciaal voor zorgmedewerkers, komt met een nieuwe campagne. Hierin belicht IZZ de druk op de zorg vanuit een nieuw perspectief: de mensen die het dichtst bij de zorgmedewerkers staan.


Lees meer over: ReclameReview: IZZ hoopt dat zorgmedewerkers ook goed voor zichzelf zorgen.

Personalisatie levert meer aandacht op - ook bij direct mail #spon

wo, 12/01/2021 - 14:59

MetrixLab heeft onlangs in opdracht van PostNL onderzoek uitgevoerd naar het effect van personalisatie in direct mail. Daaruit blijkt dat de ontvangers van gepersonaliseerde boodschappen en aanbiedingen, die moeite belonen met aandacht en actie. Het is dus zeker interessant om je echt te verdiepen in wie je klanten zijn en wat ze bezig houdt.


Lees meer over: Personalisatie levert meer aandacht op - ook bij direct mail #spon.

Voorn praat Marketing #1: Over sociale normen en gedrag

wo, 12/01/2021 - 11:00

De sociale normen van mensen die dichtbij je staan, je buren, je familie, de bewoners van je dorp, hebben een grotere invloed op jouw gedrag dan die van - bijvoorbeeld - beroemdheden, overheden of groepen mensen die verder van je afstaan. Dat wijst een omvangrijke recente meta study over de werking van social proof uit. En zo zijn er nog veel méér elementen van invloed op de werking van sociale normen.  


Lees meer over: Voorn praat Marketing #1: Over sociale normen en gedrag.

Voor- en nadelen van adverteren met influencers via Instagram Stories

wo, 12/01/2021 - 08:00

De algemene trend in influencermarketing is dat een influencer content voor een samenwerking plaatst via zijn of haar Instagram feed. De laatste tijd lijkt het er echter op dat Instagram Stories soms veel beter werken. Content delen via Instagram Stories is vaak persoonlijker, directer en authentieker - en dan hebben we het nog niet eens over het gegeven dat influencers meestal meer dan één story posten over hetzelfde onderwerp. De gesponsorde content past goed tussen de alledaagse stories van de influencer, waardoor het een meer 'natuurlijke' uitstraling heeft. Een groot voordeel is daarbij de mogelijkheid van het toevoegen van een link naar de website van het merk. 


Lees meer over: Voor- en nadelen van adverteren met influencers via Instagram Stories.

Flitsbezorging in Nederland: Feiten en cijfers – Deel 1

di, 11/30/2021 - 15:00

​Het relatief nieuwe concept van flitsbezorging houdt de marketing-gemoederen flink bezig en sommige partijen worden er onrustig van. Ajax niet, want die gaan een partnership aan met Flink. Niet alleen supermarkten hebben er een nieuwe concurrent bij: ook platformen als Just Eat Takeaway, bol.com en Amazon concurreren met flitsbezorgers op het gebied van service en gemak. Maar hoe stevig is deze ontwikkeling nu eigenlijk echt in Nederland?


Lees meer over: Flitsbezorging in Nederland: Feiten en cijfers – Deel 1.

Friends of Search ‘21: De belangrijkste SEA-trends en inzichten

di, 11/30/2021 - 11:00

De concurrentie binnen het PPC-landschap neemt al meer toe en de technologieën veranderen razendsnel. Maar hoe kun je je onderscheiden ten opzichte van de concurrenten? Laten we het Google-algoritme alles overnemen of houden we het heft nog in eigen handen? Dit zijn belangrijkste PPC trends voor aankomend jaar.


Lees meer over: Friends of Search ‘21: De belangrijkste SEA-trends en inzichten.

Jongeren en boomers: Samen meer waard

di, 11/30/2021 - 08:00

De kloof tussen jongeren en babyboomers is een veelbesproken onderwerp, maar hoe anders zijn deze generaties echt? En met welke aanpak kunnen we deze kloof verkleinen? We legden verschillende onderzoeken naast elkaar, keken naar de huidige (corona-) situatie en ontdekten dat een nieuwe mindset kan helpen.


Lees meer over: Jongeren en boomers: Samen meer waard.

Maak impact met de juiste kennis & skills voor jouw organisatie of team #spon

ma, 11/29/2021 - 16:01

De ontwikkelingen binnen digitale marketing gaan hard. Dit zorgt voor kansen, maar stelt marketeers en organisaties ook voor uitdagingen. Hoe zorg je dat je de juiste kennis en skills in huis hebt? Zeker als je minder afhankelijk wil zijn van externa bureaus en in-housing hoog op de agenda staat. 


Lees meer over: Maak impact met de juiste kennis & skills voor jouw organisatie of team #spon.

Lush stopt met Facebook, Instagram, Snapchat en TikTok

ma, 11/29/2021 - 15:00

Eindelijk weer een wondere week van Koot! Gefascineerd dwalen door Nikeland, de ruimte die Nike heeft gecreëerd. Maar ook de wondere wereld van Booktok. Het Pacific Pink van Shutterstock, Sociale tokens die worden uitgegeven door creators of communities en aandacht voor de erg grappig een deepfake commercial van Pijenenburg.


Lees meer over: Lush stopt met Facebook, Instagram, Snapchat en TikTok.

Wil je weten of je het beste uit je marketing automation software haalt? #adv

ma, 11/29/2021 - 14:59

Met deze gratis webinars kan je in korte tijd meer kennis opdoen én verschillende software met elkaar vergelijken. Zo ben jij weer helemaal up to date. De eerste webinar begint al binnenkort!

Meer Informatie en Inschrijven


Lees meer over: Wil je weten of je het beste uit je marketing automation software haalt? #adv.

Online video in de marketingmix; Waar staan we?

ma, 11/29/2021 - 12:30

Quadia, MarketResponse en Marketingfacts organiseren voor het negende jaar op rij de Online Video Monitor (OVM). De monitor onderzoekt hoe de Nederlandse marketeers gebruikmaken van online video. Dat je anno 2021 online video meeneemt in je marketingmix is bijna een gegeven. Maar hoe zetten marketeers het in? En met welke intenties? Dát willen we weten.


Lees meer over: Online video in de marketingmix; Waar staan we?.